Revani

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(6 Kişilik)

 Malzemeler:

5 adet yumurta

250 gram irmik

200 gram margarin

500 gram toz şeker

500 ml. su

1 adet limonun suyu

1 çorba kaşığı pudra şekeri

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 adet portakalın suyu

Üzeri İçin:

Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi

Hazırlanışı:

Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon suyu ve portakal suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşamış margarini, irmiği ve pudra şekerini mutfak robotunda çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Karışımı birbirine yedirmeye devam edin. Ayrı bir cam kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla köpük köpük olana dek çırpın. Bu karışımı ve rendelenmiş portakal kabuğunu irmikli karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karışımı birleştirin. Hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, fırının kapağını hiç açmadan 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, soğuk şerbeti üzerine dökün. İsteğe göre üzerini rendelenmiş Hindistancevizi, Antepfıstığı içi ve fındık içi ile süsleyin. Şerbet iyice çekince buzdolabına aktarın. 1 saat kadar dinlendirin. Dilimleyip soğuk soğuk servis yapın.

3revani #tatlı #tatlıtarifleri #evdetatlıyapımı #kolayrevaniyapımı #revaniyap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir