Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kinoa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak, havanda ezilmiş
1 litre ayran
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
4-5 dal dereotu, kıyılmış
4-5 dal reyhan, kıyılmış
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği ve kinoayı iyice yıkayıp süzdükten sonra ayrı tencerelere aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın. Her iki hububat haşlanınca ocaktan alın ve kapaklarını kapatıp soğumaya bırakın. Yoğurdu ve ayranı birleştirip iyice çırpın. Tuzu, havanda ezdiğiniz sarımsakları ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip biraz daha çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz hububatları ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine sızma zeytinyağında kavrulmuş pul biber gezdirip servis yapın.
#YeşilMercimekliveKinoalıSoğukÇorba #soğukçorbalar #yazçorbaları #çorba #çorbatarifleri #lezzet #lezzetlitarifler #yemek #evdeyemekzevki