Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak
Fıstıklı Güllaç Rulosu
Malzemeler:
4 adet yaprak güllaç
300 gram süt
100 gram şeker
50 gram toz fıstık
10 gam krem şanti
Hazırlanışı:
Sütü ve şekeri kaynama derecesine kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını teker teker sütte ıslatın ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Ortasına krem şanti ve fıstıkla karıstırdığınız karışımı sıkın, rulo şeklinde sarın. 2-3 dakika bekledikten sonra kesip servis edin.
Güllü Dondurma
Malzemeler:
60 gram süt
30 gram krema
30 gram glikoz
80 gram şeker
50 gram kırmızı gül yaprağı
10 gram gül suyu
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Süt, glikoz, krema ve gül yapraklarını kaynatın. Şeker ve yumurta sarısını bir kapta tel yardımı ile karıştırın. Kaynamakta olan karışımın içerisine dökün ve 2 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin, soğutmaya alın. Soğuyan dondurmanın içersine gül suyunu ilave edin. Pacojet kaplarına doldurun, donmuş olan dondurmayı pacojet’te kullanılacak miktarda karıştırın
Gül Kremi
Malzemeler:
10 gram kırmızı gül yaprağı
5 gram şeker
3 gram su
50 gram krem şanti
Hazırlanışı:
Gül yapraklarını, şeker ve suyu kaynatma kabında kaynatın. Blender yardımı ile parçalayın ve soğumaya alın. Kremayı mikser yardımı ile kabartın, soğuyan güllü karışım ile kremayı karıştırın.
#ramazan #ramazantatlıları #güllaçvaryasyonu #güllaç #fıstıklıgüllaçrulosu #güllüdondurma #gülkremi #evdeyemekzevki #evderamazanzevki #şefeyükkemalsevinçinmutfağından #eyüpkemalsevinçmutfakakademisi #eksmutfak