Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Güllaç Varyasyonu

Güllaç Varyasyonu

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak

Fıstıklı Güllaç Rulosu

Malzemeler:

4 adet yaprak güllaç

300 gram süt

100 gram şeker

50 gram toz fıstık

10 gam krem şanti

 Hazırlanışı:

Sütü ve şekeri kaynama derecesine kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını teker teker sütte ıslatın ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Ortasına krem şanti ve fıstıkla karıstırdığınız karışımı sıkın, rulo şeklinde sarın. 2-3 dakika bekledikten sonra kesip servis edin.

Güllü Dondurma

Malzemeler:

60 gram süt

30 gram krema

30 gram glikoz

80 gram şeker

50 gram kırmızı gül yaprağı

10 gram gül suyu

2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Süt, glikoz, krema ve gül yapraklarını kaynatın. Şeker ve yumurta sarısını bir kapta tel yardımı ile karıştırın. Kaynamakta olan karışımın içerisine dökün ve 2 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin, soğutmaya alın. Soğuyan dondurmanın içersine gül suyunu ilave edin. Pacojet kaplarına doldurun, donmuş olan dondurmayı pacojet’te kullanılacak miktarda karıştırın

Gül Kremi

Malzemeler:

10 gram kırmızı gül yaprağı

5 gram şeker

3 gram su

50 gram krem şanti

Hazırlanışı:

Gül yapraklarını, şeker ve suyu kaynatma kabında kaynatın. Blender yardımı ile parçalayın ve soğumaya alın. Kremayı mikser yardımı ile kabartın, soğuyan güllü karışım ile kremayı karıştırın.

#ramazan #ramazantatlıları #güllaçvaryasyonu #güllaç #fıstıklıgüllaçrulosu #güllüdondurma #gülkremi #evdeyemekzevki #evderamazanzevki #şefeyükkemalsevinçinmutfağından #eyüpkemalsevinçmutfakakademisi #eksmutfak

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir