Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Mercimek Mantısı

by Hatice Ünal
01 Mayıs 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Mercimek Mantısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif Danışmanı: Huriye ERSOY – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

Malzemeler:

1 kilo un

1 adet yumurta

3 su bardağı su (oda ısısında)

1 tatlı kaşığı tuz

500 gram yeşil mercimek

Hazırlanışı:

Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler dağılmadan, diri kıvamda haşlamaya bırakın. Diri kıvamda haşladığınız mercimekleri süzüp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ilave edin. Yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda ısısında 10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan 4 veya 5 eşit parça hazırlayın. Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, oklava yardımı ile orta kalınlıkta bir hamur açın. Hamurdan kare yufkalar elde edin. Her kare hamurların üzerine mercimekli harcı paylaştırın. Bohça şeklinde kapatıp yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30-40 dakika pişirin. Mantı aynı gün yenilecekse tepsiyi ocağın üzerine alıp tercih ettiğiniz yağ ve az tuz ile ağır ateşte gezdirerek veya sığ bir tencereye dizerek aynı şekilde mantılar yumuşayana kadar pişirin. İyice çırpılmış yoğurdu da üzerine yayın, kızdırılmış yağ ve pul biberle tatlandırın. Sıcak sıcak servis yapın. Mantıyı kilitli buzdolabı poşetine aktarın, dondurucuda uzun süre, buzdolabında iki hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

#mercimekmantı #mantı #ramazan #ramazenyemekleri #ramazanlezzetleri #evderamazanziyafeti #evdeyemekzevki

Previous Post

Etsiz köfte

Next Post

Marmelatlı Kurabiye

Hatice Ünal

Next Post
Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki