Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Nohut unu ile glütensiz çilekli kek

by Hatice Ünal
09 Nisan 2020
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Nohut unu ile glütensiz çilekli kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım -Fotoğraf: Özgür Bakır

(2-3 Kişilik)

Malzemeler:

250 gram çilek

100 gram nohut unu

100 gram mısır unu

60 gram pudra şekeri

60 ml. zeytinyağı

2 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı nişasta

100 ml. su

100 ml. süt

40 gram pudra şekeri

4-5 adet çilek

Hazırlanışı:

Yumurtaları, zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Nohut unu, mısır unu ve karbonatı ekleyerek yaklaşık 5-6 dakika daha çırpın. Elde ettiğiniz karışıma sikiş küp şeklinde doğradığınız taze çilekleri ekleyin. Kek hamurunu istediğiniz küçük kek kalıplarına paylaştırın, ben silikon kalıplarda hazırlamayı tercih ettim. Kek hamurunu önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada sosu için; Çilekleri rondoya aktarın. Nişasta ile suyu ilave edin. Karıştırıp sos tenceresine aktarın. Şekeri ve sütü ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Sosunuz hazırdır. Keki fırından alın, sosa batırdıktan sonra servis yapın.

#yemekzevki #evdeyemekzevki #evdeyemekkeyfi #nohutunluglütensizçileklikek #glütensiztarifler #glütensiz #çileklitarifler #evdekaltürkiye

Previous Post

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Next Post

Tortillalı Bahar Pizzası

Hatice Ünal

Next Post
Tortillalı Bahar Pizzası

Tortillalı Bahar Pizzası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki