Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Nohut unu ile glütensiz çilekli kek

Nohut unu ile glütensiz çilekli kek

Yapım -Fotoğraf: Özgür Bakır

(2-3 Kişilik)

Malzemeler:

250 gram çilek

100 gram nohut unu

100 gram mısır unu

60 gram pudra şekeri

60 ml. zeytinyağı

2 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı nişasta

100 ml. su

100 ml. süt

40 gram pudra şekeri

4-5 adet çilek

Hazırlanışı:

Yumurtaları, zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Nohut unu, mısır unu ve karbonatı ekleyerek yaklaşık 5-6 dakika daha çırpın. Elde ettiğiniz karışıma sikiş küp şeklinde doğradığınız taze çilekleri ekleyin. Kek hamurunu istediğiniz küçük kek kalıplarına paylaştırın, ben silikon kalıplarda hazırlamayı tercih ettim. Kek hamurunu önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada sosu için; Çilekleri rondoya aktarın. Nişasta ile suyu ilave edin. Karıştırıp sos tenceresine aktarın. Şekeri ve sütü ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Sosunuz hazırdır. Keki fırından alın, sosa batırdıktan sonra servis yapın.

#yemekzevki #evdeyemekzevki #evdeyemekkeyfi #nohutunluglütensizçileklikek #glütensiztarifler #glütensiz #çileklitarifler #evdekaltürkiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir