Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Sebzeli İç Bakla
Sebzeli İç Bakla

Sebzeli İç Bakla

Sebzeli İç Bakla

Malzemeler

1 küçük kase iç bakla

1 baş soğan

2 diş sarımsak

2 adet kabak

1 avuç misket havuç

2 adet domates

1 küçük kase haşlanmış mısır

Tuz

Karabiber

1 kahve fincanı zeytinyağı

Sebzeli İç Bakla Tarifi:

İç baklayı önceden ıslatın. Bir tencerede haşlayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanla, ezilmiş sarımsağı ekleyerek 1-2 defa çevirin. Zar şeklinde doğranmış kabakları, misket havucu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kısık ateşte pişirin. Küp doğranmış domatesleri, baklaları ve mısırı, tuz ve karabiberi katarak pişirmeye devam edin. 3-4 dakika sonra yemeği ateşten alıp, kapağını açmadan tencerede ılınmaya bırakın. Daha sonra servis tabağına alın.

OKU ➤  Yunan Sarma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir