Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sahura yakışır
Peynirli Mantı

Sahura yakışır

Teksüt Çubuk, Misket ve Labne Peyniri

 

Sahurda hafif yemeklere yer vermek istiyorsanız kızarmış veya taze taze fırından çıkmış Ramazan pidesinin üzerine Teksüt Labne Peynirini sürüp çilek reçeli ile tamamlayabilirsiniz.

Teksüt Misket Peynirleri zeytinyağı, yeşil zeytin ve baharatla tatlandırabilir, Teksüt Çubuk Peynirleriniz de sahur kahvaltılarınızın ana eşlikçisi olarak sofralardaki yerini alabilir.

 

Peynirli Mantı

(6 Kişilik)

 

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su

4,5 su bardağı un

Peynirli Harcı İçin:

2 su bardağı ufalanmış Teksüt Tam Yağlı İnek Peyniri

1 adet kuru soğan

Yarım demet kıyılmış maydanoz

 

Haşlama Suyu İçin:  

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çorba kaşığı Teksüt Tereyağı

2 litre su

Yoğurtlu Sos İçin:

200 gram Teksüt Süzme Yoğurt

2 diş sarımsak, havanda ezilmiş

Ayrıca:

1 yemek kaşığı Teksüt Tereyağı

Kuru nane, toz biber

Peynirli Mantı

Hazırlanışı:

Mantı hamuru için yoğurma kabının içinde yumurtayı, tuzu ve suyu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek pütürsüz ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.

İç harcı için; Soğanları ince ince kıyıp çukur bir kabın içine aktarın. Ufalanmış Teksüt Beyaz Peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.

Dinlenmiş hamurdan 3 eşit hamur hazırlayın. Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru önce üst üste katlayın sona 2-3 santimlik şeritler kesin. Şeritleri tezgahın üzerinde üst üste yerleştirin ve 2-3 santimlik kare hamurlar kesin.

Kare hamurların ortasına 2 çay kaşığı kadar iç malzemeden yerleştirin. Hamurların her birini karşılıklı kenarlarını ortaya gelecek şekilde katlayın. Mantı hamurlarını 1 çorba kaşığı Teksüt Tereyağında kızartın.

OKU ➤  Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Haşlama suyu için; 2 çorba kaşığı Teksüt Tereyağını tencerede eritin. Domates salçasını ekleyip birkaç dakika karıştırın. Tuzu, kırmızı toz biberi ve kaynar suyu ilave edin. Sosu 10 dakika kaynatın. Mantı hamurlarını kaynamakta olan bu sosun içinde 8-10 dakika pişirin.

Pişen mantı hamurlarını süzüp servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, arzu ettiğiniz baharatla eritilip köpürtülmüş Teksüt Tereyağını da dökün. Hemen servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir