Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Yeşil Musakka
Yeşil Musakka

Yeşil Musakka

 

Yeşil Musakka

Malzemeler

500 gram kabak

500 gram patates

500 gram ıspanak

1 adet kuru soğan

1-2 diş sarımsak

1 paket taze krema

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Yeşil Musakka Tarifi:

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. Ispanakları ilave edin. Ispanaklar diriliğini kaybedince ocaktan indirin, tuz ve karabiber ekleyin. Kabakları halka halka kesin ve çok az sıvı yağda soteleyin. Isıya dayanıklı bir kabın içerisinde az miktarda sıvı yağ gezdirin. Önce halka şeklinde haşlanmış patatesleri kaba dizin. Üzerine ıspanakları döşeyin. En üstüne de halka dilimlediğiniz kabakları ekleyin. Taze kremanın içine 1 adet yumurtanın sarısını katın ve iyice çırpın. Kremayı sebzeli karışımın üzerine yayın. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika süreyle pişirin.

 

 

OKU ➤  Sarımsaklı Sebze Kavurma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir