Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Körili Balık Çorba
Körili Balık Çorba

Körili Balık Çorba

Körili Balık Çorba

Malzemeler

30 gram tereyağı

25 gram un

4 gram köri

2 gram sarımsak

5 gram kabak

5 gram havuç

1 filiz dereotu

7 gram somon balığı

6ml. Krema

3 gram kereviz

3 gram tane karabiber

Yarım limon

Yeteri kadar tuz

Körili Balık Çorba Tarifi:

Somon balıklarını iyice yıkadıktan sonra bir taşım kaynatın. Üzerinde oluşan kefleri alın, bir saat sonra içerisinde bulunan buke garni ve somon balıklarını çıkartıp, küçük parçacıklara bölün. Kalan balık veluteyi bir kenara ayırın. Diğer tarafta tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurup az soğuk su ilave ederek, daha önce ayırmış olduğunuz balık veluteyi yedirerek 10 dakika kaynatın. İstediğiniz kıvama geldikten sonra bir miktar krema ilave edin. Kasedeki çorbaların üzerine daha önceden hazır olan balıkları ve minik parçalara böldüğünüz kabak ve havuçları ilave edin. Dereotu ile servise sunabilirsiniz.

 

OKU ➤  Ege otları şifa deposu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir