Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Meze Tarifleri

Cevizli Biber Ezmesi Tarifi

by Yemek Zevki Editör
24 Aralık 2016
in Meze Tarifleri, Tarifler
473 20
0
cevizli biber ezmesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Cevizli Biber Ezmesi Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz.

Cevizli Biber Ezmesi

(4 Kişilik)

Cevizli Biber Ezmesi Malzemeler:

15 adet kurutulmuş kırmızı biber
300 gram ceviz içi
2 dilim ekmek içi
1 yemek kaşığı ay çiçeği yağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Cevizli Biber Ezmesi Hazırlanışı:

Biberlerin saplarını kopartın ve içindeki tohumları ayıklayın. Daha sonra biberleri tencereye aktarın, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlamaya bırakın. İyice haşlanan biberleri süzgeç yardımı ile suyun içinden alın ve soğumaya bırakın. Biberler soğuduktan sonra kalan tüm malzemelerle birlikte mutfak robotuna aktarın. İyice çekip servis tabağına aktarın. Üzerine az ay çiçeği yağı ve nar ekşisi ile süsleyip servise hazır edin.

Şef: Ganimet Yeral

Tags: Cevizli Biber EzmesiCevizli Biber Ezmesi HazırlanışıCevizli Biber Ezmesi Malzemeler
Previous Post

Sac Oruğu Tarifi

Next Post

Kış Güneşinden Korunun

Yemek Zevki Editör

Next Post
kış güneşi

Kış Güneşinden Korunun

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki