Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Pirinçli Patlıcan

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2016
in Sebze Yemekleri, Tarifler
473 20
0
pirinçli patlıcan
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Pirinçli Patlıcan

(4 Kişilik)

Pirinçli Patlıcan Malzemeler:

3 adet patlıcan
2 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı pirinç
2 diş sarımsak
Tuz, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvı yağ
Salçalı Su İçin:
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

pirinçli patlıcan

 

Pirinçli Patlıcan Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra üç eşit parçaya kesin. Her parçanın içini sebze oyacağı veya bıçak yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde oyun. Patlıcanları tuz ilave edilmiş suda yarım saat bekletin. Daha sonra iyice süzün, ıslak kaldıysa bir bezle iyice kurulayın. İç malzemesi için; Rendelenmiş domatesi 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sarımsaklarla birlikte kavurun. 1 yemek kaşığı su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine pirinci ekleyin. 10 dakika haşladıktan sonra tuzunu ekleyin. Ocaktan alın. Patlıcanları kızgın yağda çok yumuşamadan hafif kızartın. Süzdükten sonra ters çevirin ve içine pirinçli karışımı paylaştırın. Tencereye dizin. Tencerenin içine sıcak suda inceltilmiş salçayı ekleyin. Karabiberi serpin. Her patlıcanın üzerine birer çay kaşığı kadar tereyağı ilave edin. Önce yüksek ateşte pişirin, sonra da ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tags: pirinçli patlıcanPirinçli Patlıcan malzemelerPirinçli Patlıcan yapılışıPirinçli Patlıcan yemeği
Previous Post

Soğuklar şeker hastalarını tehdit ediyor

Next Post

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

Yemek Zevki Editör

Next Post
yesil-mercimekli ve erişteli siyez pilavı

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki