Pirinçli Patlıcan
(4 Kişilik)
Pirinçli Patlıcan Malzemeler:
3 adet patlıcan
2 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı pirinç
2 diş sarımsak
Tuz, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvı yağ
Salçalı Su İçin:
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pirinçli Patlıcan Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra üç eşit parçaya kesin. Her parçanın içini sebze oyacağı veya bıçak yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde oyun. Patlıcanları tuz ilave edilmiş suda yarım saat bekletin. Daha sonra iyice süzün, ıslak kaldıysa bir bezle iyice kurulayın. İç malzemesi için; Rendelenmiş domatesi 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sarımsaklarla birlikte kavurun. 1 yemek kaşığı su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine pirinci ekleyin. 10 dakika haşladıktan sonra tuzunu ekleyin. Ocaktan alın. Patlıcanları kızgın yağda çok yumuşamadan hafif kızartın. Süzdükten sonra ters çevirin ve içine pirinçli karışımı paylaştırın. Tencereye dizin. Tencerenin içine sıcak suda inceltilmiş salçayı ekleyin. Karabiberi serpin. Her patlıcanın üzerine birer çay kaşığı kadar tereyağı ilave edin. Önce yüksek ateşte pişirin, sonra da ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.