Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Dünya Mutfağı

Şah Pilavı Tarifi

by Yemek Zevki Editör
21 Kasım 2016
in Dünya Mutfağı
478 15
0
şah pilavı
745
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Şah Pilavı Tarifi
(8-10 Kişilik)

şah pilavı

Malzemeler:
1 kilo pirinç
1 kilo kuzu eti
250 gram tereyağı
200 gram kuru erik
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
2 adet soğan
10 tane hazır küçük yufka
1 yemek kaşığı tuz

Şah Pilavı Hazırlanışı

Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka doğrayıp hepsini birlikte pişirin. Tencerede suyu kaynatın. Bir kaşık tuzu ilave edip pirinci pişene kadar haşlayın. Kaynadıktan sonra süzüp tencereyi yağlayın. Erimiş yağın içine yufkaları bir bir yağlayıp tencerenin dibine kenarlarını taşırarak yayın. Haşladığınız pirincin yarısını tencereye alıp ortasına hazırlamış olduğumuz içi ilave edin. Kalan pirinci de üzerine ekleyin. Her yerini yağlayıp üzerini yufka ile kapatın. Üzerine metal kapakla kapatıp 150 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pişince tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.

Tarif Notu: Azerbaycan halkı pilava ‘Pilov’ diyor. Azerbaycan mutfağında genellikle yasemin pirinç kullanılıyor. Pilavınıza dilerseniz safran da ilave edebilirsiniz. Bu pilavın adı, görüntüsünün Ortaçağ’da Doğu hükümdarlarının taktığı taca benzemesinden geliyor.

Tags: azerbaycan pilavıŞah PilavıŞah Pilavı HazırlanışıŞah Pilavı Tarifi
Previous Post

Şorgoğal Tarifi

Next Post

Şekerbura Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
şeker bura

Şekerbura Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki