Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Patlıcan Yapraklı Cheesecake

Patlıcan Yapraklı Cheesecake

patlican-yaprakli-cheescakePatlıcan Yapraklı Cheesecake Malzemeler:

Bisküvili Tabanı İçin:
200 gram tereyağı
2 paket burçak bisküvi
İç Malzemesi:
700 gram krem peynir
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı krema
1 su bardağı un
8 adet yumurta
1 paket vanilya veya 1 vanilya çubuğunun içi
Sosu İçin:
1 adet patlıcan
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Patlıcan Yapraklı Cheesecake Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşayan tereyağı ile bisküviyi mutfak robotuna aktarın. Yumuşak kıvamlı bir bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru yuvarlak kelepçeli kalıba elinizle bastırarak sıkı sıkı yayın. Kalıbı iç malzemeyi hazırlayana kadar buzluğa aktarın.

İç malzemesi için; Yumurtalar ve şekeri 5 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. Krem peyniri ve kremayı ilave edin. Orta devirde birkaç dakika daha çırpın. En son azar azar unu ve vanilyayı ekleyerek spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin. Buzlukta beklettiğiniz kalıbı buzluktan alın, içine peynirli karışımdan dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın. Buzdolabında da birkaç saat kadar bekletin.
Sosu için; Patlıcanı yıkayıp iyice kuruladıktan sonra çok ince dilimleyin. Şekerle birlikte iyice ısıttığınız tavaya alın. Ateşi kısın, 15-20 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı su ile incelttiğiniz nişastayı ilave edin. Yoğun bir kıvam elde edince ocaktan alın. Sosu soğumaya bırakın. Cheesecake’i dilimleyin, hazırladığınız sosu üzerine döküp servis yapın.

OKU ➤  Cheesecake

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir