Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Nişastalı Un Kurabiyesi

by Yemek Zevki Editör
22 Ağustos 2016
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

nisastali-un-kurabiyesiBüyük görseli görmek için tıklayınız

Nişastalı Un Kurabiyesi Malzemeler:
• 250 gram tereyağı (tercihen tuzsuz)
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı mısır nişastası
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 küçük kase Antepfıstığı içi (tuzsuz) veya file badem
• 4,5-5 su bardağı un
Üzeri için:
• 1 kase pudra şekeri

Nişastalı Un Kurabiyesi Hazırlanışı:
Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Tereyağını, sıvı yağı ve 1 bardak pudra şekeri çukur bir kabın içinde mikser yardımı ile krema kıvamına gelene dek çırpın. Karışımı hamur yoğurma kabına aktarın, unu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Antepfıstığı içi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve elinizle bastırıp tezgahın üzerinde çay bardağının ağzı ile hamurun kenarından ay şeklinde kesin. Hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın. Hamurları yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şeker serpin. Ilık veya soğuk servis edin.

Tags: Kurabiye TarifiNişastalı Un KurabiyesiNişastalı Un Kurabiyesi TarifiUn KurabiyesiUn Kurabiyesi Tarifi
Previous Post

Üzümlü ve Fıstıklı Köfte

Next Post

Ton Balıklı Buğday Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ton Balıklı Buğday Salatası

Ton Balıklı Buğday Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki