Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Vişneli Kek Tarifi

by Yemek Zevki Editör
06 Ağustos 2016
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Vişneli Kek Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

visneli-kek

Vişneli Kek Malzemeler:

5 adet yumurta

2 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)

1 paket bitter çikolata

2 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 paket vanilya

Yarım kavanoz taze vişne konservesi (2 avuç kadar)

 

Vişneli Kek Hazırlanışı:

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yumurtaları ve pudra şekeri iyice çırpın. Zeytinyağı ile suyu ekleyin. 1 dakika daha çırpın.

Ayrı bir yerde karbonat dışındaki kuru malzemeleri harmanlayıp yumurtalı karışımla birleştirin. Erittiğiniz çikolatayı ve limon suyunda incelttiğiniz karbonatı da karışıma ekleyin. Kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen (25X30 gibi) kek kalıbına dökün. Suyunu süzdüğünüz vişne tanelerini de hamurun üzerlerine eşit dağılacak şekilde serpin. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Tags: Vişneli KekVişneli Kek MalzemelerVişneli Kek Tarifi
Previous Post

Taze Vişne Konservesi

Next Post

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Yemek Zevki Editör

Next Post
Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki