Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Tarifi

visneli-kek

Vişneli Kek Malzemeler:

5 adet yumurta

2 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)

1 paket bitter çikolata

2 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 paket vanilya

Yarım kavanoz taze vişne konservesi (2 avuç kadar)

 

Vişneli Kek Hazırlanışı:

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yumurtaları ve pudra şekeri iyice çırpın. Zeytinyağı ile suyu ekleyin. 1 dakika daha çırpın.

Ayrı bir yerde karbonat dışındaki kuru malzemeleri harmanlayıp yumurtalı karışımla birleştirin. Erittiğiniz çikolatayı ve limon suyunda incelttiğiniz karbonatı da karışıma ekleyin. Kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen (25X30 gibi) kek kalıbına dökün. Suyunu süzdüğünüz vişne tanelerini de hamurun üzerlerine eşit dağılacak şekilde serpin. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir