Cevizli Deniz Börülcesi Malzemeler:
2-3 bağ deniz börülcesi
4 – 5 diş ezilmiş sarımsak
100 ml. zeytinyağı
50 gram ceviz içi
Taze çekilmiş karabiber
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Cevizli Deniz Börülcesi Hazırlanışı:
Deniz börülcelerini yıkayıp önceden kaynatılmış bol suda haşlayın. Daha sonra buzlu soğuk suya aktarıp hemen çıkartın. Börülceleri kılçıklarından sıyırarak ayıklayın ve birkaç kez daha akan suyun altında yıkayıp fazla tuzundan arındırın. Börülcelere havanda ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, ceviz içini, rendelenmiş limon kabuğunu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip harmanlayın. Servis tabaklarına paylaştırın, en son zeytinyağı gezdirin.