Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Enginar Kebabı

by Yemek Zevki Editör
14 Temmuz 2016
in Sebze Yemekleri
483 10
0
Enginar Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

enginar-kebabi

Enginar Kebabı İçin Malzemeler:

500 gram dana bonfile

4-5 adet enginar

10-12 adet arpacık soğan

350 ml. pancar suyu

200 gram tereyağı

3 diş sarımsak

Tane karabiber, kekik

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tutam adaçayı

 

Enginar Kebabı Hazırlanışı:

Bonfileyi iri küpler halinde doğrayın.  Marine etmek için taze kekiğe, ince kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağı ile birlikte karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabına aktarın. 3-4 saat marine edin.

Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını pancar suyunda 15 dakika haşlayın. Süzün.

Temizlenmiş enginarları kaynar suda 10 dakika haşlayın.

Etleri ızgarada pişirin. Geniş bir tavaya enginarları ve tereyağı ile birlikte aktarın. Sote etmeye başlayın.  En son arpacık soğanları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tags: Enginar KebabıEnginar Kebabı malzemelerEnginar Kebabı nasıl yapılırEnginar Kebabı tarifi
Previous Post

Kadayıf Böreği

Next Post

Antep Fıstıklı Fatih Sarması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Antep Fıstıklı Fatih Sarması

Antep Fıstıklı Fatih Sarması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki