Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Künefe Tarifi

by Yemek Zevki Editör
12 Temmuz 2016
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Künefe Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kunefe

 

Künefe İçin Malzemeler

250 gram tel kadayıf

150 gram tuzsuz künefe peyniri

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pekmez

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:

Toz Antep fıstığı

Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı)

 

Künefe Hazırlanışı

Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakın (Şerbetin dibine tutmaması için ara ara karıştırın). Şerbet kaynamaya başlayınca şekerin kesilmemesi için, 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip 10-15 dakika kadar daha kaynatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Künefe için; tereyağını kısık ateşte erimeye bırakın. Eriyen tereyağını bir kenara alarak bekletin. Tereyağı donduktan sonra altında tereyağının suyu olacaktır bu suyu kullanmayın. Hafif donmuş olan tereyağına 1 çay kaşığı pekmezi ekleyerek muhallebi kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Varsa künefe tepsisi yoksa alüminyum veya teflon tavanın yüzeyini bu pekmezli yağ karışımı ile yağlayın. Kadayıfı tel tel tiftikleyerek ayırın. Ardından bıçakla 1 cm kalınlığında kesip, iki parçaya bölün. Ayırdığınız kadayıfın bir parçasını yağlanmış tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin. Rendelenmiş peynirleri kadayıfın üzerine yayın. Diğer kadayıfı da peynirin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde kapatın.

Kenarlarını düzeltin ve başka bir tepsi altıyla veya eliniz ile üzerine bastırın. İyice bastırarak arasında boşluk kalmamasını dikkat edin. En kısık ateşe aldığınız ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin. Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın veya tepsinin üzerine ters kapayın ve diğer tarafının pişmesi için ikinci tepsinin içini de yağlayın. Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın. Böylece iki tarafı da kızarmış olur. Şerbeti kenardan başlayarak dökün. Antep fıstığı ve kesme dondurma ile servis edin.

Tags: KünefeKünefe HazırlanışıKünefe MalzemelerKünefe Tarifi
Previous Post

Ayva Tatlısı

Next Post

Kayısılı Volovanlar Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kayısılı Volovanlar Video

Kayısılı Volovanlar Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki