Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Mahluta Çorba

Mahluta Çorba

mahluta-corba

Mahluta Çorba

(4 Kişilik)

Mahluta Çorba İçin Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

Yarım su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1-2 diş sarımsak

Yarım tatlı kaşığı kimyon

Yarım tatlı kaşığı toz kişniş

Çeyrek limon suyu

1 adet rendelenmiş havuç

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 litre et suyu

Tuz, karabiber

Mahluta Çorba Hazırlanışı

Soğanı ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun, rendelenmiş havuç ekleyerek rengi çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından sarımsak koyun. Yıkadığınız kırmızı mercimeği de katıp 4-5 dakika sebzelerle kavurun. Üzerine et suyunu koyarak bir taşım kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Karabiber, tuz, kişniş ve kimyon katıp, mercimekler ezilene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın. Ekstra limon ve kimyon koyarak servis edin.

OKU ➤  Mantı Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir