Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Mercimek Çorbası Tarifi

by Yemek Zevki Editör
26 Haziran 2016
in Çorba Tarifleri
478 15
0
Mercimek Çorbası Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mercimek-corbasi

Mercimek Çorbası

(4 Kişilik)

Mercimek Çorbası İçin Malzemeler:

1 çay bardağı sarı mercimek

1 kahve fincanı kırmızı mercimek

1 kahve fincanı siyah mercimek

1,5 litre su

1 çay kaşığı zerdeçal tozu

2 adet büyük boy havuç

1 adet domates

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 çay kaşığı hardal tohumu

1 çorba kaşığı taze sıkılmış lime suyu

1 çorba kaşığı kişniş tohumu (havanda ezilmiş)

Tuz

Rasam Tozu İçin:

3 adet kurutulmuş biber parçası

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

Yarım çorba kaşığı sarı mercimek (havanda kırılmış)

1 tatlı kaşığı nohut (havanda kırılmış)

1 tatlı kaşığı siyah top biber

 

Mercimek Çorbası Hazırlanışı:

Rasam tozu için; Tüm malzemeyi havanda iyice ezerek toz haline getirin.

Tencereye mercimekleri, suyu ve zerdeçalı aktarın. Mercimekleri 20 dakika bu suda haşlayın.

Daha sonra mercimeği süzün. Suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Mercimekleri ezip tekrar tencereye aktarın. Ayırmış olduğunuz suyu da aktarın. Önceden havanda iyice toz haline getirdiğiniz Rasam tozunu, küp küp doğranmış havucu, rendelenmiş domatesi , tereyağını ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirin.

Küçük bir tavada yağı ısıtın. Kimyonu, hardal tohumlarını ve kurutulmuş biberleri kavurun. Limon suyunu, 1 bardak sıcak suyu ve kişnişi karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp hemen ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tags: ÇorbaMercimek ÇorbasıMercimek Çorbası MalzemelerMercimek Çorbası TarifiRasam
Previous Post

Cheesecake

Next Post

Soğanlı Kiş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Soğanlı Kiş

Soğanlı Kiş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki