Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Pay

Vişneli Pay

meyveli-cıtır

Vişneli Pay

(4 – 6 Kişilik)

Vişneli Pay İçin Malzemeler

3  adet yumurta

Bir fiske tuz

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 veya 3 su bardağı un

Vişne

Vişneli Pay Hazırlanışı

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyin, kar gibi olana kadar çırpın. Sonra şekeri ilave edip tıraş köpüğü olana kadar çırpmaya devam edin. Kabı çevirdiğinizde akmayan, dökülmeyen bir kıvam olacak. Ardından şeker ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırmaya devam edin (Bu aşamada mikser kullanmayın artık, alttan üste doğu köpükleri söndürmeden karıştırın). Sırasıyla sıvı yağı, sütü, vanilyayı,  kabartma tozunu ve unu ekleyin.

Hamurun üzerine, mevsimine göre isteğe bağlı her çeşit meyve parçalarını ekleyebilirsiniz. Yağladığınız tart kalıbına döküp soğuk fırında, 180 derecede, 40 dakika pişirin.

#VişneliPay #VişneliPayTarifi #VişneliPayMalzemeler #TatlıTarifleri #YemekZevki # YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir