Peynirli Yumurtalı Simit
(4 Kişilik)
Peynirli Yumurtalı Simit İçin Malzemeler:
2 adet simit
300 gram beyaz peynir
4 adet yumurta
4 parça hazır dondurulmuş hamur
Rendelenmiş taze kaşar
Baharatlar: Kekik, kırmızı biber, tuz (dilerseniz kendi zevkinize uygun çeşniler)
Peynirli Yumurtalı Simit Hazırlanışı
Simitleri enlemesine ikiye kesin. Beyaz peynirleri küp küp kesip kenara alın. Yumurtaları bir kaba alarak iyice çırpın. Buzluktan çıkardığınız donmuş hamurlar çözülünce, bir merdane yardımıyla iki katı büyüklüğe gelene kadar, (yani simitleriniz altını kapatacak kadar) açın.
Fırını 200 dereceye kadar ısıtın ve tepsi de içinde olsun. Enlemesine kestiğiniz simitleri hamurun üzerine yerleştirip fazla kısımları bıçak ya da pizza kesici ile kesip alın.
Hamurla simidin birleşme yerlerini bastırarak içine koyacağımız malzemelerin dışarı taşmasını engelleyecek şekilde birleştirin. Sonra bir çatal yardımı ile simidin içinde kalan hamur tabanına delikler açın. Böylece pişme sırasında hamurun kabarmasını önlenmiş olur.
Fırın ısındığı zaman tepsiyi dışarı alıp yağlayın ve hazırladığımız hamur tabanlı simitleri tepsiye yerleştirin. Sırasıyla peyniri, yumurta karışımını, rendelenmiş taze kaşarı ve baharatları ilave ederek tepsiyi fırına verin. Yumurtaların piştiğini gördüğünüzde fırından alın. Afiyet olsun.