Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Bayat Ekmek Helvası

by Yemek Zevki Editör
24 Mayıs 2016
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Bayat Ekmek Helvası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bayat-ekmek-helvasi

Bayat Ekmek Helvası Tarifi

Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler:
3 su bardağı rondodan çekilmiş bayat ekmek (Kabukları dahil)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya

Bayat Ekmek Helvası Hazırlanışı:
Bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı sütü kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ılınınca vanilyayı ilave edip karıştırın.  Başka bir tencerede, 3 su bardağını dolduracak kadar rondoda un halinde çektiğiniz ekmekleri , 3 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma önceden hazırladığınız ılık şerbeti ekleyin. Orta ateşte sütü biraz çektirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika dinlendirin. İsteğe göre kalıba paylaştırın, ters çevirerek servis tabağına aktarın. Arzunuza göre, üzerini vanilyalı dondurma, rendelenmiş Hindistancevizi, Antepfıstığı, ceviz içi, çikolata veya meyve sos ile dekore edip, servis yapın.

#BayatEkmekHelvası #helva #bayatekmek #BayatEkmekHelvasıTarifi #BayatEkmekHelvasıİçinMalzemeler #BayatEkmekHelvasıHazırlanışı

Tags: bayatekmekBayatEkmekHelvasıBayatEkmekHelvasıHazırlanışıBayatEkmekHelvasıİçinMalzemelerBayatEkmekHelvasıTarifihelva
Previous Post

Krutonlu Izgara Sebze

Next Post

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı

Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki