Ana Sayfa » Tarifler » Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap

lavasli-kebap

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap Tarifi

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap İçin Malzemeler:
Kebabı İçin:
400 gram dana eti
200 gram koyun eti
50 gram iç yağı
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Lavaş İçin:
250 gram un
Yarım bayat ekmek (rondoda çekilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Su

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap Hazırlanışı:
Kasabınızda dana eti, kuzu eti ve içyağını birlikte tek çekim kıyma yaptırın. Soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayın. Kesinlikle rondoda çekmeyin. Derin bir karıştırma kabında tek çekim yaptırdığınız kıymayı soğanı ve biber salçasını ilave ederek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte hamurunu çöp şişlere avcunuzla bastırarak takın. Lavaşlarınızı hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirin. Yoğurma kabına rondodan çektiğiniz bayat ekmeği, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Kontrollü bir şekilde su ilave ederek pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün, 10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz lavaş hamurundan küçük bezeler koparın ve servis tabağı büyüklüğünde un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile açın. Yağsız tavada veya saç üzerinde her iki tarafını çevirerek pişirin. Önceden hazırlayıp dinlendirdiğiniz şiş köftelerinizi ızgarada, fırında veya tavada pişirerek lavaşlarınızla beraber servis edin.

Filiz’in Notu:
Hazırladığınız lavaşları pişirerek buzlukta uzun sure muhafaza edebilirsiniz.

#BayatEkmektenLavaşlıKebap #bayatekmek #lavaş #kebap #BayatEkmektenLavaşlıKebapTarifi #BayatEkmektenLavaşlıKebapİçinMalzemeler #BayatEkmektenLavaşlıKebapHazırlanışı

OKU ➤  Abant Kebabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir