Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı (2 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet somun ekmek
1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri
4-5 dilim pastırma
10-12 dilim salam
Taze Fesleğen Sos İçin:
10 yaprak taze fesleğen
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Ayrı bir kapta zar şeklinde doğranmış pastırmayı ve peyniri harmanlayın.
Sarımsağı, taze fesleğeni ve zeytinyağını havanda macun kıvamına gelene dek ezin.
Tercihen bayat ekmeği tabanından tamamen kopmayacak şekilde dilimleyin. Her dilimin arasına hazırladığınız sostan sürün. Peynirli karışımdan paylaştırın, dilimlenmiş salamları da bütün olarak her dilimin arasına yerleştirin.
Ekmeği yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar pişirin.
Fırından alın, sıcak servis yapın.
Aklınızda bulunsun:
Mozzarella yerine rendelenmiş taze kaşar veya çeçil peyniri kullanabilirsiniz.
#SomunEkmek #FırındaSomunEkmek #Kahvaltı #Ekmek #Manset