Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ciğer Tava

Ciğer Tava

ciger-tava

Ciğer Tava Tarifi

Ciğer Tava İçin Malzemeler:
500 gram dana ciğer
1 litre süt
3 dal kekik
2 adet defne yaprağı
250 gram un
250 galeta unu
2 adet yumurta
Tartar Sos İçin:
200 gram mayonez
50 gram kornişon turşu
50 gram kırmızı soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu

Ciğer Tava Hazırlanışı:
Ciğeri temizledikten sonra olabildiğince ince dilimler halinde kesin. Süt, kekik ve defne yaprağıyla birlikte bir
kapta bir gece dinlendirin. Sütü süzdürüp ciğerleri kurulayın. Ciğerleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta
ununa batırarak paneleyin. Derin bir tencerede önceden ısıttığınız ve 180 dereceye getirdiğiniz yağda altın sarısı
olana dek kızartın. Tartar sos için; Turşu ve soğanı rondodan geçirin. Karışıma maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. İyice karıştırın. Kızarmış ciğerleri, tartar sos, kırmızı lahana veya soğan turşusu ve doğranmış Frenk soğanıyla servis edin.

#CiğerTava #ciğer #CiğerTavaTarifi #CiğerTavaİçinMalzemeler #CiğerTavaHazırlanışı #CiğerTavaNasılYapılır

OKU ➤  Dana Ciğer Tataki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir