Ana Sayfa » Tarifler » Tahinli Lahana Sarma

Tahinli Lahana Sarma

tahinli-lahana-sarma

Tahinli Lahana Sarma Tarifi

Tahinli Lahana Sarma İçin Malzemeler:
1 kilo kırık pirinç
750 gram soğan
70 gram dolmalık fıstık
70 gram kuş üzümü
250 gram zeytinyağı
20 gram yenibahar
20 gram toz tarçın
5 gram karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
750 gram su
20 gram maydanoz
3 adet sarmalık lahana
Tahin Sos İçin:
250 gram tahin
250 gram su
25 gram limon suyu
30 gram sarımsak confit
4 gram tuz
2 gram şeker

Tahinli Lahana Sarma Hazırlanışı:
Pirinci soğuk suda yıkayıp süzgeçte durulayın. İnce doğradığınız soğanı ve fıstığı zeytinyağında kavurun. Pirinci ve maydanoz hariç tüm malzemeyi ekleyin, ocağı kısığa alıp tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika süreyle pişirin. Pirinç demlendikten sonra soğuyunca, maydanozu ekleyin. Lahanaların yumuşak yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Lahanaları sardıktan sonra uygun bir tepsi veya tencereye dizin. Üzerini fazla yapraklarla kaplayın. Sarmaların seviyesine kadar su, 100 gram zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz ve şeker ekleyin. Tencerenin kapağını (tepsi kullanıyorsanız folyo ile kapatın) kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar (pirinç suyunu çekene kadar) veya 180 derecelik fırında 1,5 saat kadar pişirin. Tahin sos için; Tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken sarmaların üzerine tahin sos, nar taneleri ve doğranmış maydanoz gezdirin.

#TahinliLahanaSarma #sarma #lahana #tahin #TahinliLahanaSarmaTarifi #TahinliLahanaSarmaİçinMalzemeler #TahinliLahanaSarmaHazırlanışı #TahinliLahanaSarmaNasılYapılır

OKU ➤  Turna Yemişli Yaprak Sarma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir