Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Asmalı Börek

Asmalı Börek

asmali-borek

Asmalı Börek Tarifi

Asmalı Börek İçin Malzemeler:
1 kilo köy Peyniri (az tuzlu)
100 gram asma yaprağı
120 gram Ege pesto sos
200 gram baklavalık yufka
1 adet yumurta
Biber Reçeli (Taban) İçin:
225 gram Urfa biberi
400 gram kapya biber
400 gram doğranmış domates
1 kilo şeker
600 gram soğan
50 gram sarımsak
50 gram zencefil
700 gram elma sirkesi
Ege Pesto Sos İçin:
50 gram fesleğen
50 gram maydanoz
100 gram roka
10 gram sarımsak
25 gram kavrulmuş dolmalık fıstık
50 gram rende Bergama tulumu
100 gram zeytinyağı
100 gram su
5 gram tuz
5 gram karabiber

Asmalı Börek Hazırlanışı:
1 adet yufkayı uzunlamasına ikiye bölün. Köy peynirini peynir teli yardımıyla 100 gramlık (bir parmak kalınlığında) kare şeklinde dilimleyin. 2 parça yufkayı üst üste koyun. Bir fırça yardımıyla yufkaya yumurta sürün. Asma yaprağı, peynir ve pesto sosu (1tatlı kaşığı kadar) üst üste koyup böreği sarın.Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ulaşmış kızgın yağda kızartın. Biber reçeli ile servis edin. Biber reçeli için; Soğan, sarımsak, zencefil ve biberleri ince doğrayın. Tüm malzemeyi tencerede birleştirip kaynama noktasına getirin. Kaynama noktasına gelince ateşi kısığa alın ve karışım reçel kıvamını alana dek pişirin. Ege pesto sos için; Bir tencerede bol miktar suyu kaynatın. Ayrı bir kapta buzlu su hazırlayın. Fesleğeni 30 saniye, maydanoz ve rokayı 1 dakika haşlayıp buzlu suyun içine alın. Yaprakların fazla suyunu sıkıp diğer malzemelerle birlikte blenderdan geçirip sosu elde edin.

#AsmalıBörek #börek #AsmalıBörekTarifi #AsmalıBörekİçinMalzemeler #AsmalıBörekHazırlanışı #AsmalıBörekNasılYapılır

OKU ➤  Ispanaklı Gül Börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir