Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Pay

by Yemek Zevki Editör
05 Nisan 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Pay
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmali-pay

Elmalı Pay Tarifi

Elmalı Pay İçin Malzemeler:
60 gram tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
¼ su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Elmalı Karışım İçin:
2 adet büyük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şeker

Elmalı Pay Hazırlanışı:
Kabuğunu soyduğunuz elmaları küp küp doğrayın. Kuru üzümü, tarçını, şekeri ekleyip harmanlayın. Küçük bir tavada 5 dakika kadar pişirin. Tereyağını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Oda ısısında bekletilmiş margarini, sütü, sıvı yağı, pudra şekeri, tuzu ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısını küçük boy yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. İçlerine elmalı karışımdan
paylaştırın. Kalan hamurları elinizle açıp iç malzemeyi tamamen kapatacak şekilde özenle yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkarın, hemen pudra şeker serpin. Ilık veya soğuk servis yapın.

#ElmalıPay #pay #elma #ElmalıPayTarifi #ElmalıPayİçinMalzemeler #ElmalıPayHazırlanışı #ElmalıPayNasılYapılır

Tags: elmaElmalıPayElmalıPayHazırlanışıElmalıPayİçinMalzemelerElmalıPayNasılYapılırElmalıPayTarifipay
Previous Post

Waffle Sandwich

Next Post

Fındıklı Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki