• 6 adet yumurtanın beyazı
• 175 gram şeker
• 200 gram badem içi
• 200 gram süt
• 10 gram glütensiz un
• 260 gram bitter kuvertür çikolata
• 85 gram tereyağı
• 10 adet yumurtanın sarısı
Çikolatalı ve Bademli Tart Tarifi :
Yumurta beyazını çırpıp, köpük haline getirin. Yavaş yavaş 150 gram şeker ekleyin. Bademleri doğrayıp ufaltın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin. Bu karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün, üstünü düzeltin ve 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 15 dakika süreyle pişirin. Tereyağı ve glütensiz unu ocakta kısa bir sure kavurun. Sütü ilave edin. Kaynayınca erimiş bitter çikolata katın, bir süre pişirildikten sonra soğumaya bırakın. Yumurta sarısı ve 25 gram şekeri makinede kabartın ve soğumuş çikolatalı karışımı bu karışıma ekleyin. Bu karışımı da önceden pişirdiğiniz yumurta beyazlarının üzerine dökün ve tekrar 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.