Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kokoreçli Börek

Kokoreçli Börek

kokorecli-borek

Kokoreçli Börek Tarifi

Kokoreçli Börek İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
2,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
100 ml. ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
İçi İçin:
200 gram kuzu kokoreç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tatlı kırımızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre pul biber
Yeteri miktarda tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Bir tutam tuz ve şeker
Susam ve çörek otu

Kokoreçli Börek Hazırlanışı:
Kiş hamurunu yoğurup, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. 15 dakikada ortam sıcaklığında dinlendirip, 2-3 mm.
kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile hamurları kesin. Ayrı tavada kokoreç baharatlarıyla beraber tam pişmeyecek
şekilde sote edin. Ilık halde kestiğiniz hamurları yerleştirilip yarımay şeklinde kapatın. Yoğurtlu karışımı fırça yardımı ile sürün. Susam ve çörek otu ekledikten sonra 160 derece fırında 15/20 dakika süreyle pişirip servis edin.

OKU ➤  Ispanaklı ve Peynirli Börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir