Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pop Tart

by Yemek Zevki Editör
17 Şubat 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Pop Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

poptart

Pop Tart Tarifi

Pop Tart İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı tuzsuz tereyağı (parçalar halinde)
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
Üzerine Sürmek İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Reçelli İç Malzemesi:
¾ su bardağı reçel (veya marmelat)
1 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı soğuk su
Alternatif Tatlar İsterseniz:
Tarçın ve esmer şeker
Çikolata parçaları
Çikolata krem
Karamel sos
Glazür İçin:
1 adet yumurta akı
2-3 damla limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerini Süslemek İçin:
Renkli ve kakaolu pasta süsü

Pop Tart Hazırlanışı:
Reçelli ve marmelatlı karışım için nişastayı soğuk suda inceltin. Reçelle birlikte sos tenceresine alın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Hamur için; Tüm malzemeyi karıştırıp 15×10 cm boyutlarında, 1 cm kalınlıkta dikdörtgen hamurlar hazırlayın. Hazırladığınız iç malzemeyi dikdörtgen hamurun ortasına yerleştirin. Üstünü aynı boyutta ikinci bir dikdörtgen hamurla örtün. Kenarlarının açılmaması için çatalın ucuyla bastırın. Hamurun üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Glazür için; Yumurta akını bir tutam tuz ile iyice bembeyaz, köpük köpük olana kadar çırpın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şekerini
kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin. Glazür koyu kıvam alana kadar kıvam elde edin. İsterseniz glazürü gıda boyaları ile renklendirebilirsiniz. Hazırladığınız glazürü öncelikle tartın üzerine sürün, sonra da pasta süsleri serperek süsleyin.

Tags: Pop TartPop Tart HazırlanışıPop Tart İçin MalzemelerPop Tart Nasıl YapılırPop Tart Tarifi
Previous Post

Glütensiz Pizza

Next Post

Pancarlı Risotto

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pancarlı Risotto

Pancarlı Risotto

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki