Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

ayva-tatlisi

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler:
2 adet ayva (500 gram)
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2 adet kakule
2 adet karanfil
2 adet küp şeker büyüklüğünde lohusa şekeri

Ayva Tatlısı Hazırlanışı:
Su, toz şeker ve lohusa şekerini bir tencereye koyun. Ayvaları soyup, ikiye bölün ve tencereye ekleyin. Kakule, karanfili attıktan sonra yaklaşık olarak 40 – 45 dakika pişirin. Pişirme işleminden sonra soğumaya alın.

OKU ➤  Ekşimik (Çökelek)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir