Şişberek Çorbası İçin Malzemeler:
Mantı Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Alabildiği kadar un
Mantı İçi İçin:
150 gram dana kıyma
1 adet orta boy ince kıyım soğan
Bir tutam sumak
Bir tutam nane
Bir tutam pul biber
Tuz ve karabiber
Çorba İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı nohut
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 litre et suyu
200 gram kuzu eti
1,5 kase yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, nane, kırımızı toz biber
Şişberek Çorbası Hazırlanışı:
Bir gün önceden ıslattığınız nohutları haşlayın. Mantı hamuru yoğurun, 30 dakika dinlendirildikten sonra hamuru açın. Hazırladığınız içle mantıyı doldurun. Nohut büyüklüğünde mantılar yapın. Ayrı bir tencerede, tereyağında ince kıyım soğanları kavurun. Etleri ilave edin, suyu çekilene kadar kavurun. Etlerin pişmesine yakın nohut ve mantıları
ekleyin. Mantılar pişirildikten sonra 1 kase yoğurtla 1 adet yumurtayı çırpıp, çorba terbiyesi hazırlayın. Çorbanın tuzunu ayarlandıktan sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alın. Servis ederken üzerine tereyağıyla kırmızı toz biber, pul biber, nane kavurup dökün.