Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı

Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı

ayvali-tatliEkmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Tarifi

Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı İçin Malzemeler:
2 adet hazır ekmek hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Ayvalı Tatlı İçin:
2 adet ayva
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı su

Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Hazırlanışı:
Ayvaların kabuğunu soyun, kalınca dilimleyip oda ısısında kararması için 1 saat kadar bekletin. Ayva dilimleri iyice
kararınca tencereye alın, üzerine şekeri, tarçını ve 1 kahve fincanı suyu ilave edin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca ateşi kısın, ayvalar yumuşayınca limon suyunu ekleyin, hemen ocaktan alın. Hazır ekmek hamurunun içine oda ısısında yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini ekleyin. Yoğurup fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerini kürdan yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde delikler oluşturun ki pişerken fazla kabarmasın. Hamuru 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca ayva dilimlerini yerleştirin. Tekrar fırına verin. Hamur iyice kızarınca fırından alın. Dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Ayvalı Tart Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir