Kırmızı Erikli ve Elmalı Crumble Tarifi
Kırmızı Erikli ve Elmalı Crumble İçin Malzemeler:
5 adet büyük boy kırmızı erik
2 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç California ceviz içi
Hamuru İçin:
125 gram un
70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
50 gram pudra şekeri
1 tutam tuz
Kırmızı Erikli ve Elmalı Crumble Hazırlanışı:
Hamuru için; Unu, şekeri ve tuzu bir kapta harmanlayın. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla hafif hafif ovarak deniz kumu gibi un haline getirin. Meyveli karışım için; Çekirdeklerini çıkarttığınız eriği küp şeklinde doğrayın. Elmayı da aynı şekilde doğrayın. Tarçını, ceviz içini de ekleyip harmanlayın. Meyveli karışımı ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırın. Üzerine, kum gibi un haline getirdiğiniz hamuru serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık servis yapın. İsteğe göre vanilyalı dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.