Cappello Bar Tarifi
Cappello Bar İçin Malzemeler:
Alt Kek İçin:
100 gram un
12 gram kakao
100 gram şeker
4 adet yumurta
Crunch Karışımı İçin:
100 gram coco pops
50 gram çikolata
30 gram fındık pralin
Fındık Karışımı İçin:
300 gram bütün fındık
300 gram toz şeker
Çikolata Ganaj İçin:
200 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
180 gram krema
Az miktarda vanilya
Cappello Bar Hazırlanışı:
Alt kek için; Yumurta ve şekeri mikserde kabartın, daha sonra un ve kakaoyu elekten geçirerek yavaşça karıştırdıktan sonra düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında dökün. 180 dereceye ayarlı fırında altına yağlı kağıt koyup 15
dakika süreyle karışımı pişirin ve soğumaya bırakın. Crunch karışımı için; Çikolata ve pralini benmari usulü eritin, coco popsları küçük parçalar halinde kırarak karışıma katın ve karıştırın. Daha önce soğuttuğunuz kekin üzerine bu karışımı sürüp tekrar dolaba atın. Fındık karışımı için; Bütün fındıkları fırında kavurup soğutun, şeker ile beraber mikserde sıvı hale gelene kadar çekin, daha sonra kek ve coco pops sürülü kekin üzerine fındıklı katı yayın. Çikolata ganaj için; Krema ve vanilya kaynatın, küçük parçalara ayrılmış olan çikolataların üzerine dökerek eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından ganajı ana kekinizin üzerine dökün. Bu şekilde dolaba atın. Soğuduktan sonra porsiyonlar halinde dilimleyerek servis aşamasına geçin.