Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Beğendili Oğlak Tandır

by Yemek Zevki Editör
16 Aralık 2015
in Tarifler
463 30
0
Beğendili Oğlak Tandır
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

begendili-oglak-tandir

Beğendili Oğlak Tandır Tarifi

Beğendili Oğlak Tandır İçin Malzemeler:
1 kilo kemikli oğlak eti
100 gram taze rezene
100 gram kereviz sapı
2 adet havuç
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 tutam taze kekik
Mühürlemek için sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Beğendi İçin:
2 adet orta boy kemer patlıcanı
3 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yemeklik krema
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir miktar muskat
Tuz
Karabiber
Garnitürü İçin:
3-4 adet arpacık soğan
2 adet anjelika erik
2-3 adet kuru kayısı
2 adet kuru domates
2-3 tutam taze kekik

Beğendili Oğlak Tandır Hazırlanışı:
Ocağa aldığınız geniş bir tencereye iri parçalar halinde doğranmış rezene, havuç, kereviz sapı, kuru soğan ve sıvı yağı ekleyin. Sebzeleri kızartırken kokuları çıkmaya başlayınca, kemikli oğlak etini ekleyin. Orta ateşte her tarafı
mühürlenene kadar ortalama 20 dakika kızartın. Kızartılma işlemi bittikten sonra, üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve 45 dakika kısık ateşte pişirin. Oğlakları tencereden fırın tepsisine alın. Tencerede kalan sebzelere tuz ve
karabiber ilave ederek, oğlağın üzerine ekleyin. Oğlağı 170 dereceye ayarlı fırında üzerini folyo ile kapatarak ortalama 2 saat süreyle pişirin. Beğendi için; Patlıcanları ocakta közleyin, soyun ve doğrayın. Tavada tereyağını eritin, doğranmış patlıcan, süt, krema ve en son rendelenmiş kaşar ile baharatları ekleyip soteleyin. Garnisi için; Bir tavada arpacık soğan, ikiye bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış kırmızı eriği, kuru kayısı ve domatesleri az zeytinyağında oğlağın kendi suyunda soteleyin. Servis edilecek tabağın en altına beğendiyi, ardından fırından çıkan ve kemiğinden ayrılmış oğlak ile garnileri ekleyip sıcak sıcak servis yapın.

Tags: BeğendiliBeğendili Oğlak TandırBeğendili Oğlak Tandır HazırlanışıBeğendili Oğlak Tandır İçin MalzemelerBeğendili Oğlak Tandır Nasıl YapılırBeğendili Oğlak Tandır TarifiOğlakOğlak TandırTandır
Previous Post

Kinoalı Detoks Salata

Next Post

And Dağları’nın zirvesinden Starbucks bardağına…

Yemek Zevki Editör

Next Post
And Dağları’nın zirvesinden Starbucks bardağına…

And Dağları’nın zirvesinden Starbucks bardağına…

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki