Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Çıtır Fasulye

Çıtır Fasulye

citir-fasulye

Çıtır Fasulye Tarifi

Çıtır Fasulye İçin Malzemeler:
200 gram Fransız fasulyesi
60 gram un
2 adet yumurta
20 gram galeta unu
5 gram kajun baharatı
150 gram yeşil kabak
30 gram nişasta
1 gram maya
25 gram krema
10 gram fesleğen
Yarım limon
5 gram tuz

Çıtır Fasulye Hazırlanışı:
Fransız fasulyeleri su dolu bir tencerede yarı pişmiş kalacak şekilde haşlayın. Fasulyeleri buzulu suya alın. Kuruladıktan sonra; un, yumurta, galeta unu ve kajun baharatı ile paneleyin. Kızgın yağda kızartıp kağıt bir havlu üzerine alın. Yeşil kabakları ince dilimler halinde kesin. Un, nişasta, maya ve su ile hazırladığınız tempura sosa
bulayarak kızgın yağda kızartın. Kabakları da kağıt bir havlu üzerine alın. Servis tabağına aldığınız fasulye ve kabakların üzerine, limon suyu, fesleğen ve krema ile elde ettiğiniz sostan gezdirin.

OKU ➤  Maş Fasülyesi Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir