Ana Sayfa » Tarifler » Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı

Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı

mantarli-manti

Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı Tarifi

Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1,5 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım paket yaş maya
4 su bardağı un
Tuz
İç Malzemesi:
100 gram tatlı lor peyniri
100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
5-6 adet mantar
50 gram tulum peyniri
Sosu İçin:
200 ml. krema
4-5 adet orta boy Kanlıca mantarı
1 adet küçük boy kırmızı biber
1-2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı Antepfıstığı içi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber

Mantarlı ve Mantar Soslu Mantı Hazırlanışı:
Mayayı ılık suyun içinde karıştırın. 15 dakika bekleyin. Yumurtayı, zeytinyağını ve yoğurdu geniş bir kasede karıştırın. Mayalı suyu ekleyin.Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur çok cıvıksa biraz un ekleyebilirsiniz.Hamurun üzerini bir bezle örtün, yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; Mantarları küçük küçük doğradıktan sonra kalan malzeme ile birlikte çukur bir kapta iyice yoğurun. Sosu için; Mantarları, biberleri ve Antepfıstığı içini küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip doğradığınız malzemeyi kavurun. Kremayı ilave edin. Birkaç dakika ısıtıp ocaktan alın. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın. Hamurdan, yuvarlak keskin bir kalıp yardımı ile (çay bardağı ağzı ile de yapabilirsiniz) en fazla 5 cm’lik çaplarda yuvarlak hamurlar elde edin. Kenarlarına mantarlı harcı yerleştirin, ikiye katlayın. Kenarlarını bir çatal ucu ile bastırarak tırtıklı olmasını sağlayın. Hamurları 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayın. Hamurlar tencerenin içinden yüzeye doğru çıktığında, yeteri kadar haşlanmış demektir. Süzgeç yardımı ile tencerenin içinden hamurları alın, servis tabağına aktarın. Üzerine sıcak sıcak sosunu dökün. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Kayseri Mantısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir