Zeytinyağlı Mini Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Mini Enginar İçin Malzemeler:
1 kavanoz konserve mini enginar
2 adet portakalın suyu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
1 kahve fincanı bezelye içi
1 adet patates
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
Deniz tuzu
Zeytinyağlı Mini Enginar Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğanı zeytinyağının üçte biri ile kavurun. Zar şeklinde doğranmış havucu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Aynı şekilde doğradığınız patatesi ve kapya biberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra enginarları bezelye içi ile birlikte tencereye yerleştirin. Tuzu ve şekeri serpin. Portakal suyu ile limon suyunu dökün. En son kalan zeytinyağını dökün. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını açmadan, oda ısısında soğutun. Daha sonra dörde kesip küçük sunum tabaklarına paylaştırın, garnitürünü dekoratif bir şekilde üzerine yerleştirin. Soğuk servis yapın.