Kakaolu ve Cevizli Kek Tarifi
Kakaolu ve Cevizli Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı fındık yağı
Yarım su bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı havanda ezilmiş karanfil
1 çay kaşığı mahlep
5-6 adet kuru kayısı (tercihen gün kurusu)
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi
2 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı kakao
Kakaolu ve Cevizli Kek Hazırlanışı:
Şekerle yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın. Fındık yağı ile suyu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Ayrı bir kasede unu, irmiği, kabartma tozunu, tarçını, havanda ezilmiş karanfili, mahlebi ve vanilyayı harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Orta devirde 1 dakika karıştırın. Rendelenmiş havucu ve ceviz içini ekleyip spatula ile karıştırın. Kek hamurunu ikiye ayırın, bir karışımı sade bırakın, diğer karışıma da kakao ekleyerek karışımı renklendirin. Hamuru küçük kağıt kek kalıplarına, üçte ikisi dolacak şekilde paylaştırın. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.