Dana Kaburga Tarifi
Dana Kaburga İçin Malzemeler:
400 gram dana kaburga
40 gram havuç
40 gram kuru soğan
40 gram kereviz kökü
5 gram sarımsak
1 gram defne yaprağı
2 gram taze kekik
2 gram taze biberiye
30 gram arpacık soğan
2 gram tuz
2 gram tane karabiber
5 ml. ay çiçek yağı
20 gram tereyağı
70 gram patates
20 gram pancar
20 gram demi glace sos
20 gram kuşkonmaz
30 gram bebek havuç
50 ml. bazamik sirke
10 ml. zeytinyağı
100 ml. et suyu
Dana Kaburga Hazırlanışı:
Dana kaburgaları unlayın. Dış kısımları kahverengi olana dek ay çiçek yağında mühürleyerek kızartın. Pişen
kaburgaları bir kenara alın. Pancar hariç kök sebzelerin tümünü zeytinyağında soteleyip, karamelize edin. Sıcak
tencereye balzamik ilave ederek sebzelerin sirkeyi emmesini sağlayın. Pişen sebzeleri, baharatları, dana kaburgaları
vakum poşete koyarak 36 saat boyunca 85 derece buharda pişmeye bırakın. Çıkan etleri sinir ve fazla yağlarından
arındırın. Delikli bir tepsi üzerine ağırlık koyarak bir gece etleri bekletin. Yemeğin sosu olarak, vakum torbasından
çıkanları süzün ve ocakta 4/1 oranında çektirin. Bir gece bekleyen ve şekil alan kaburgayı çektirilmiş sebze suyuyla
soslayın. Sote edilmiş arpacık soğan, kuşkonmaz, pancar ve parizyen kesilmiş, haşlanmış patates ile servis edin.