Sütlü Revani Tarifi
Sütlü Revani İçin Malzemeler:
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (şeker ile kaynayacak)
2 su bardağı soğuk süt (sonradan ilave edilecek)
Sütlü Revani Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu ve
vanilyayı ayrı bir kapta harmanladıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sütlü şerbeti için şeker ile sütü tencerede birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alıp 2 bardak soğuk sütü ekleyin. Karıştırın. Sütlü (süt kesilirse şaşırmayın, işleme devam edin) şerbetiniz hazırdır. Pişen keki fırından alın, ılınınca kare şeklinde dilimleyin. Ilık sütlü kestirmeyi de kekin üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. 1 gün buzdolabında beklettikten sonra soğuk soğuk servis yapın.