Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Limonlu Hamsi Fırında

Limonlu Hamsi Fırında

limonlu-hamsi

Limonlu Hamsi Fırında Tarifi

Limonlu Hamsi Fırında İçin Malzemeler:
3 adet limon
500-600 gram temizlenmiş kılçıksız hamsi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1-2 çay kaşığı pul biber
1-2 çay kaşığı kuru kekik
2-3 dal kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Birkaç tutam kıyılmış maydanoz

Limonlu Hamsi Fırında Hazırlanışı:
Limonları enine ikiye kesin. Fırın tepsisinin içinde düşmeden sabit durması için sivri kısımlarını bıçakla hafifçe kesin. Limonların içini kaşık yardımı ile hafifçe oyup (limonun yarısı kalacak şekilde çıkartın. Hamsileri çukur bir
kaba alın. Zeytinyağını, limon suyunu, baharatı, kıyılmış maydanozu ve kaşar peynirini ekleyin. Karıştırıp limonların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alın, kıyılmış maydanoz serpip sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Poşe Erikli Hamsi Salsa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir