Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Ev Yapımı Tarhana Cipsi

Ev Yapımı Tarhana Cipsi

tarhana-cipsi

Ev Yapımı Tarhana Cipsi

Ev Yapımı Tarhana Cipsi için Malzemeler:
Tarhana Malzemeleri:
350 gram taze kırmızı biber
350 gram yeşil biber
1 kilo kuru soğan
1 kilo domates
1 sap taze nane
Yarım kilo süzme yoğurt
Aldığı kadar un
Tarhana Cipsi İçin:
Yaş tarhana
Kimyon
Kekik
Kırmızı pul biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Sıvı yağ (kızartmak için)

Ev Yapımı Tarhana Cipsi Hazırlanışı:
Tarhana için; Soğanı, biberleri, domatesi ve naneyi ayıklayıp temizledikten sonra mutfak robotunda çekin. Püre
haline gelen karışımı derin bir karıştırma kabına alın. Süzme yoğurdu ve ardından unu katarak yoğurun. Kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Kapaklı bir kaba koyarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. 2 günde
bir kabardıkça un ilave ederek yoğurun. Yaklaşık 1 hafta sonra un ilavesiyle yoğurup yaş tarhananızı elde edin.
Tarhana cipsi için; Hazırladığınız yaş tarhanaya kimyon, kekik, pulbiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip yoğurun. Hamuru dinlendirin. Pişirme kağıdının arasına aldığınız tarhana hamurunu merdane yada oklava yardımı
ile ince açın. Küçük bir kalıpla kesin. Kesilen parçaları ellerinizle inceltip genişletin. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın. Yoğurt sosu ile servis yapın.

Aşçının Notu: Yaş tarhananın yarısını tarhana olarak kurutabilir, diğer yarısını tarhanan cipsi hamuru olarak
buzdolabı poşetlerine parçalara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

OKU ➤  Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?

Bir Yorum

  1. yapmayı düşünüyoruz…..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir