Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Buharda Somon Salatası

Buharda Somon Salatası

somon-salatasıBuharda Somon Salatası Malzemeler:

500 gram derisi alınmış somon fileto

1 adet marul

200 gram kuzukulağı

200 gram roka

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze nane

Yarım demet dereotu

100 ml. zeytinyağı

2 adet limon

Tuz, karabiber

 

Buharda Somon Salatası Hazırlanışı:

Somonları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.

Buharda pişirme için; Tencerenizin içine oturacak şekilde bir elek yerleştirin. Tencerenin dibine su dökün ve somonları eleğe yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakikada pişirin.

Su buharında pişen somonları soğumaya bırakın. Bir çatal yardımıyla rastgele 3’e 4’e bölün. Zeytinyağı, limon suyu ve kıyılmış dereotu ile somonlarınızı tatlandırın.

Salata için; Kullanacağınız tüm yeşillikleri sirkeli soğuk suda yıkayın ve iyice kurutun.

Servis edeceğiniz zaman arzuya göre iri kıyım veya ince ince doğrayın. Salata sosu ile soslayıp üzerlerine hazırladığınız somonları ekleyin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir