Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi

limonlu-muhallebiLimonlu Muhallebi Malzemeler:

5,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı nişasta

1 kahve fincanı pirinç unu

2 adet yumurtanın sarısı

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 çay bardağı krema

 

Limonlu Muhallebi Süslemek İçin:

Tarçınlı bisküvi

Frenk üzümü (veya çilek)

 

Limonlu Muhallebi Hazırlanışı:

Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

Çukur cam bir kasenin içinde yumurta sarısını, rendelenmiş limon kabuğunu ve kremayı karıştırın.

Karışım yoğunlaşmaya başlayınca yumurta sarılı karışımı yavaş yavaş dökün. Hızlıca karıştırıp birkaç dakika sonra ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında soğumaya bırakın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre frenk üzümü ve tarçınlı bisküvi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir