4 adet kare milföy hamuru
100 gram kıyma
1 adet sivri biber
Kırmızı toz biber
Tuz
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu
Sunum İçin:
Sarımsaklı yoğurt
Milföy Mantısı Hazırlanışı:
İç malzemesi için; Sivri biberi temizleyip ince ince doğrayın. Kıymayı bir kaba alın. Üzerine sivri biberi, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Harcı iyice yoğurun. Harcınız hazırdır.
Milföy hamurlarından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Dört adet kare olacak şekilde kesin. Her kare hamurunun ortasına iç malzemeden paylaştırın. Dört ucunu ortada birleştirip avucunuzun içinde yuvarlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Elde ettiğiniz hamurları yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu serpin. 200 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.