Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
23 Ağustos 2015
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Unsuz ve Şekersiz Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Unsuz-ve-Şekersiz-KurabiyeUnsuz ve Şekersiz Kurabiye Malzemeler:

2 adet muz

150 gram yulaf ezmesi

50 gram kuru üzüm

4-5 adet büyük boy hurma (tercihen yumuşak olandan)

1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye Hazırlanışı:

Yulaf ezmesi ve muzları çukur bir kaba alın. Çatal yardımı ile ezmeye başlayın.

Kuru üzümü küçük küçük, hurmayı da küp şeklinde doğrayın ve muzlu karışıma ekleyin.

Sonra sırasıyla Hindistancevizi, dolmalık fıstık, tarçın ve zencefili de ekleyerek iyice yoğurun.

Karışım çok cıvık olursa kontrollü olarak bir miktar yulaf ezmesinden ekleyin.

Yulaflı hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine spatula yardımı ile üzerini düzleştirerek yayın.

Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Tepsiyi fırından alın, pişen hamuru istediğiniz boyutlarda kesin. Fırının ısısını 200 dereceye çıkartın. Kurabiye hamurlarını  ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tags: KurabiyeKurabiye TarifiUnsuz ve Şekersiz KurabiyeUnsuz ve Şekersiz Kurabiye HazırlanışıUnsuz ve Şekersiz Kurabiye MalzemelerUnsuz ve Şekersiz Kurabiye Tarifi
Previous Post

Batırmalık Charmoula

Next Post

Milföy Çubukları

Yemek Zevki Editör

Next Post
Milföy Çubukları

Milföy Çubukları

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki